Reklama
 
Blog | Ondřej Rut

Metropolitní plán promluví do života nás všech – teď máte možnost se vyjádřit!

V dubnu zveřejnil pražský magistrát návrh Metropolitního územního plánu. Začala tím první fáze připomínkování (tzv. společné jednání) dokumentu, který nasměruje rozvoj hlavního města na desítky let dopředu. Už nyní v něm vidíme významné nedostatky – není v něm zaneseno metro D na Žižkov, nestanovuje povinnost postavit v areálu nákladového nádraží základní školu, neurčuje přesnou polohu budoucího parku či náměstí, nebo počítá s tím, že kemp na Pražačce bude možné zastavět bytovými domy.

Ve společném jednání může každý občan podat své připomínky, a to nejpozději do 26. 7. Jednotlivé připomínky občanů však mají jen malou váhu a významnější roli mají městské části, které mohou podávat tzv. zásadní připomínky, o jejichž vypořádání bude rozhodovat zastupitelstvo hlavního města.

Zelení na magistrátu prosadili, aby zákonná lhůta pro zveřejnění návrhu územního plánu byla prodloužena o 60 dnů. Tím vznikl prostor pro městské části, aby sesbíraly podněty od občanů a zahrnuly je do svého stanoviska. Protože naše radnice tuto možnost nevyužila, pokusíme se to napravit. Svoje podněty, návrhy nebo otázky mi můžete posílat na [email protected]. Žižkovské zastupitelstvo bude o připomínkách MČ rozhodovat na veřejném jednání už v úterý 12. 6. od 15 hod. Vaše oprávněné podněty rádi využijeme a navrhneme, aby se staly součástí stanoviska městské části.

S návrhem se můžete seznámit zde: plan.iprpraha.cz/cs/metropolitni-plan

/psáno pro Radniční noviny Prahy 3 – červen 2018/

Reklama